Syngap1 Lint

Het Syngap-lint is ontwikkeld door leden van Syngap Global Network en is in 2017 ontworpen door een lid van de syngap-familie. De zus van Virginies McNamar heeft het aan de syngap-community geleverd voor gratis gebruik door iedereen.

Waarom zebrapatroon?
De zebra staat voor zeldzame ziekte. Dit is gebaseerd op het citaat: “Wanneer je hoefslagen hoort, denk aan paarden, niet aan zebra’s,” zegt Dr. Theodore Woodward aan zijn medische studenten. “Wanneer u symptomen ziet, moet u eerst de verwachte oorzaak zoeken, in plaats van de exotische.” Maar soms is het echt een zebra. De zeldzame ziektesgemeenschap wereldwijd gebruikt de Zebra als een symbole.

Waar staan ​​de kleuren voor?
Veel voorkomende ziekten hebben hun eigen bewustzijnskleuren. Deze worden gebruikt voor logo’s, linten, websites en bewustmakingsdagen.

Groen – staat voor neurologische ziektes. De neurologische problemen die door SYNGAP1-mutaties voorkomen, beïnvloeden onze syngap-kinderen elke dag

Paars – is de officiële kleur voor epilepsie. Purple Day is over de hele wereld bekend. De meeste Syngap-kinderen lijden aan epileptische aanvallen. Deze zijn moeilijk te behandelen en maken van leren en memoriseren een enorme uitdaging voor onze kinderen.

Blauw – staat voor autisme. Veel van de kinderen met syngap krijgen een diagnose over het autismespectrum.

Zoals eerder vermeld, is het lint gratis voor iedereen te gebruiken. Je kunt het delen, afdrukken, publiceren. Wees creatief!